5 Tips voor meer lichtinval

Daglicht is gezond. Het maakt je blij en houdt je alert. Ook dood daglicht schadelijke bacteriën en schimmels. Meer licht in je huis is dus gezond. Hieronder lees je 5 tips voor meer lichtinval in je woning.

 1. Vervang dichte deuren
  Een simpele manier om meer lichtinval te realiseren is het vervangen van dichte deuren door deuren met glas erin. Hierdoor kan het licht beter door de woning verspreiden. Natuurlijk kan je ook gewoon deuren openzetten. Frisse lucht in huis is ook heel gezond, alleen is het wat minder goed voor je gasrekening. Zeker in de winter is het niet verstandig je deuren langer dan vijftien minuten per dag open te zetten. Tussendeuren zorgen er ook voor dat de warmte in de ruimtes blijft, maar houden ook het licht tegen. Ze vervangen door deuren met glas erin is dus een goed idee.
 2. Schuifpui
  Een schuifpui naar de achtertuin is ook een van de tips voor meer lichtinval. Niet alleen zorgt een schuifpui voor meer licht in huis, het laat het huis er ook groter door ogen. En hoe heerlijk is het om ’s zomers de schuifpui open te zetten en te genieten van de warme avondlucht met een heerlijk wijntje.
 3. Gebruik lichte kleuren
  Lichte kleuren weerkaatsen het licht beter dan donkere kleuren. Zorg daarom voor lichte kleuren rond ramen en andere lichtbronnen. Dit hoeft niet per se wit te zijn natuurlijk! Experimenteer eens met lichtblauw of oudroze. Het is een wonder wat een klein likje verf kan doen voor je woning!
 4. Gebruik de kracht van spiegels
  Niet alleen laten spiegels je huis groter ogen, ze weerkaatsen ook licht. Dit zorgt ervoor dat het huis er een stuk lichter uitziet. En als bonus kan je gemakkelijk even kijken of je haar nog goed zit!
 5. Investeer in daglichtlampen
  Daglichtlampen imiteren daglicht. Dit is niet alleen goed voor de hoeveelheid licht in huis, maar ook voor de gezondheid. Want van daglicht word je blij!
  Daglichtlampen zijn er in verschillende kleuren te vinden, wil je bijvoorbeeld het gevoel hebben van een strakblauwe lucht? Kies dan voor een blauwe daglichtlamp.

Met deze tips voor meer lichtinval hoef je geen genoegen meer te nemen met een donkere woning. Geniet van het zonlicht in je huis!